SKAFFA DOMÄNNAMN & WEBBHOTELL:
Du får 20% rabatt under första året på Loopias webbhotell genom att använda rabattkoden ornmalm20

BESTÄLL SUPPORT MED BYGGE AV HEMSIDA:
BESTÄLL LOGOTYP BILLIGT:

***Ovan nämnda länkar till Loopia och Fiverr är annonslänkar. Länkarna innebär inga extra kostnader för dig. När du klickar på länkarna och köper domän & webbhotell från Loopia, eller beställer support med bygge av webbutik eller logotyp-design från Fiverr, får Jakob från ÖrnMalm Webbyrå en liten kompensation, vilket gör det möjligt för Jakob att fortsätta skapa årliga gratis instruktionsvideon för dig****

Jakob ÖrnMalm har använt sig av Loopia sedan ÖrnMalm Webbyrå startades, och Jakob rekommenderar Loopias domännamn och webbhotell till alla som följer denna videoserie. För den som vill beställa support med bygge av hemsida till ett så billigt pris som möjligt rekommenderar Jakob frilansarna på Fiverr.

Övriga instruktionsvideon som är till nytta för dig som ska bygga hemsida:

SÖKMOTOROPTIMERING (SEO) –
SKAPA WEBBUTIK:
GRAVATAR: Sök på “How To Setup Gravatar In WordPress”

Loopias e-postservrar:
———————————————————————————————

SKAPA HEMSIDA 2023 – Komplett Guide

0:00 – Intro
02:20 – Skaffa domännamn & webbhotell
11:47 – Installera WordPress
16:50 – SSL certifikat
18:22 – Logga in i WordPress
26:40 – WordPress-tema & startmall
34:37 – Installera plugins i WordPress
39:00 – Designa hemsidan
02:05:25 – Skaffa e-postadress
02:18:17 – Skapa länkar
02:41:48 – Uppdateringar, Favicon & Responsiv design
02:49:02 – Beställ support med bygge av hemsida

SKAPA HEMSIDA I WORDPRESS STEG FÖR STEG – KOMPLETT GUIDE
Vill du skapa en egen hemsida i WordPress? Då har du kommit helt rätt! Mitt namn är Jakob Örnmalm, jag driver ÖrnMalm Webbyrå, och jag hjälper dig att bygga en riktigt snygg, snabb och säker hemsida, steg för steg.

STARTA EGEN HEMSIDA, GÖRA EGEN HEMSIDA, HUR GÖR MAN EN HEMSIDA?
Jakob från ÖrnMalm Webbyrå har sedan 2019 skapat HELT GRATIS, detaljerade och kompletta instruktionsvideon som hjälper svenska privatpersoner och småföretagare att bygga sina egna hemsidor i WordPress. Att bygga hemsida på egen hand år 2023 är enkelt, och du sparar tiotusentals kronor på att slippa anlita en webbyrå för att göra jobbet!
#SKAPA #HEMSIDA #med #Wordpress #Bygga #hemsida #med #egen #domän #Komplett #Guide

40 thoughts on “SKAPA HEMSIDA med WordPress [2023] – Bygga hemsida med egen domän [Komplett Guide]”

 1. Stort Tack! Nu har jag skapat min första hemsida! Du tog mig med steg för steg! Nu går jag vidare och gör din SEO kurs, inköpt boken du rekommenderade via din länk! Tack!

 2. Hej 🙂
  Jättesnällt om du bygga en woocommerce e-shop med Klarna och Swish betalningsmetoder ..mist vi ser hur det funkar 🙂 Det kommer att blir kul av dig 🙂 Johanna

 3. Nu fick du en ny prenumerant, jag gjorde hemsidor i gamla WordPress (början-mitten på 2000) och tyckte det var hyfsat enkelt. För nått år sedan så skulle jag bygga upp en hemsida igen, har haft domän sedan slutet på 90-talet, och valde WP igen. Men jag gav upp, tyckte det var så komplicerat oavsett vad andra sa. Snubblade över din video igår kväll och efter att kollat på den så verkar det faktiskt som att det är så lätt som andra sagt, kommer att kolla dina videos och bygga upp min sida igen bockar och tackar. Ps jag använder Loopia. Skål från Norrbotten hahaha

 4. Detta är precis vad jag behövde! Använder din länk och rabattkod, såklart. Tack för allt jobb du lagt och lägger ner, beundransvärt!

 5. Tusen tack för den underbara och hjälpsamma videon, undrar vilken plugin eller tillägg ska man använda när man bygger hemsida där kunden kan anpassa och personalisera sin produkt, typ tryck på t-shirt. Jag använde mig utav Lumise men den känns väldigt komplicerad för kunden att kunna designa där, den har mycket varierande verktyg osv. undrar om du känner igen tillägg där kan man använda sig utav att kunden kan designa ladda upp foton och kunna skriva på t-shirt eller mugg?
  Som jag menar att frontend ska vara lätt till kunden att använda. 😊

 6. Hej! Finns det stort urval av typsnitt på wordpress? Upplever att vissa har ett begränsat antal typsnitt man kan använda och skulle vilja ha text osv enhetligt med min logotype osv. Vet du om Edwardian script ITC finns?

 7. Hej! super bra video. ska jag köpa webbhotellet privat fast jag ska använda hemsidan till företaget. är helt ny på detta, därför frågar jag! Allt Gott !

 8. Har varit en superbra guide fram tills steg 3, har fått mail att sidan är klar att fixa med men får upp "Verification of Contact Information

  The domain is temporarily on hold pending verification of the email address of the Registrant as per the ICANN rules on Verification of Contact Information." Och har ingen aning om vad som är fel med mailat Loopia så får se när jag får svar därifrån =/

 9. Fantastiskt bra och pedagogiskt upplagt. Jag har använt mig av både 2023 och 2022 års instruktionsvideos, och det har funkat jättebra. Min sida är klar nu, inkl en del av sökoptimeringen, så pass mycket som jag tror räcker för mina tjänster. Det har varit så roligt att jobba med att bygga upp en egen hemsida, har knappt kunnat slita mig från datorn. Stort stort tack!

 10. Tack för dina videos ✨
  En fråga, då jag använt mig av Kadence blocks och byggt min sida samt ett tema som mall så nu när sidan är klar och jag hovrar över menyn för att ex klicka på om oss då kommer det upp ett popupfönster 🧐 med ett utdrag från den verkliga sidan som ligger bakom. Är denna funktion något som går att stänga av/ta bort eller måste jag byta tema?
  Vet inte om popup-fönstret är någon form av plug in eller CSS eller liknande 🤷🏼‍♀️ något du kan svara på?

 11. Hej, jag är inne på att skapa en egen webbsida men känner just att jag vill fokusera på att lära mig hur man gör. Därför har jag skaffat wordpress utan att gå via ett webbhotell. Jag har märkt att det du visar i videorna ser lite annorlunda ut än vad mitt gör. Kan det ha och göra med att jag inte gått via ett webbhotell och därför inte betalar för något än?

 12. Hej Jacob, tack för en superbra instruktionsvideo!
  Kanske en dum fråga men finns där någon speciell anledning till att du valde just Privatpaketet hos Loopia detta året? I föregående videor har du nämligen hänvisat till att det är viktigt att välja deras företagspaket istället för att få en snabbare hemsida?

 13. Hej Örnmalm och tack för superproffsiga filmer om hemsidor!
  Jag lyssnade inte ordentligt i inledningen och råkade skapa en domän me ett ö i .. är jag körd nu ?
  Och kan det vara orsaken till att kontaktformuläret inte fungerar ?
  Tack / Ulf

 14. Tack för en supervideo! Du är verkligen noggrann och pedagogisk! Jag såg dock att wordfence plugin enbart är gratis i 30 dagar (just det avsnittet i din video med wordfence skiljer sig lite). Har du ide på någon annan plugin alternativt betala för det eller skippa det helt?

 15. Hej! Går i tankarna att starta en egen hemsida men vet inte hur jag ska gå tillväga. Om man tex skaffar vi loopia är det bättre att skapa en hemsida via wordpress än deras egna verktyg och isåfall varför?

 16. Hej Jakob, tack för en bra instruktionsvideo! Håller på att ta mig igenom den men undrar om jag under tiden kan göra så att det står att sidan är under uppbyggnad istället för att det halvfärdiga ska ligga öppet och ute?

 17. Hej! Tack för en toppenvideo! Fråga: Du rekommenderar Kadence, men efter några googlingar på 'fastest WP theme 2023' nämns istället Hello elementor, Astra, Ocean WP osv. Missar jag något? 🙂

 18. Jättebra videos. Verkligen. Men funderar lite. Tjänar du inte mer på att sälja webbsidor istället för att visa människor hur man gör själv. Verkligen inget illa menat. Det är ju många som visar hur man gör olika saker. Va bara en fundering. Fridens liljor

 19. Jag hälsar dig varmt välkommen till denna Skapa Hemsida 2023-instruktionsvideo. För dig som är ny här; Jag heter Jakob Örnmalm, jag är en självlärd webdesigner, och jag har lärt mig att bygga hemsidor med hjälp av instruktioner från engelskspråkiga YouTube-kanaler inom ämnet. Varje år laddar jag upp en ny, rykande färsk instruktionsvideo om hur man bygger en hemsida i WordPress. Det som skiljer denna kanal från de engelskspråkiga kanalerna om webdesign är att på denna kanal visar jag dig hur du använder dig av ett svenskt webbhotell när du ska bygga en hemsida.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *