Woo Billingo Plus – WordPress plugin Free download

Woo Billingo Plus

Description

PRO verzió
A bővítménynek elérhető a PRO verziója 10.000 Ft-ért, amelyet itt vásárolhatsz meg: https://szamlazz.visztpeter.me/billingo
A licensz kulcs egy weboldalon aktiválható és 1 év emailes support is jár hozzá beállításhoz, testreszabáshoz, konfiguráláshoz.
A vásárlással támogathatod a fejlesztést akkor is, ha esetleg a PRO verzióban elérhető funkciókra nincs is szükséged.

Funkciók

Manuális számlakészítés
Minden rendelésnél a jobb oldalon megjelenik egy új gomb, rákattintáskor elküldi az adatokat a Billingonak és legenerálja a számlát.
Automata számlakészítés PRO
Lehetőség van a számlát automatikusan elkészíteni a rendelés státusza alapján
Mennyiségi egység
A tételek mellett a mennyiségi egységet is feltüntetni a számlát, amelyet a beállításokban minden termékhez külön-külön meg tudod adni és megjegyzést is tudsz megadni a tételhez
Számlaértesítő PRO
Az ingyenes verzióban a Billingo küldi ki a számlaértesítőt a vásárlónak. A PRO verzióban be lehet linkelni a számlát a WooCommerce által küldött emailekbe, így nem fontos használni a Billingo számlaértesítőjét. Működik a WooCommerce Subscriptions bővítménnyel is.
Nemzetközi számla
Ha külföldre értékesítesz például euróban, lehetőség van a számla nyelv átállítására és külön-külön beállíthatod minden pénznemhez a számlán lévő kerekítési módot. Kompatibilis WPML-el és Polylang-al is.
Automata díjbekérő létrehozás PRO
Ha a rendelés állapota átállítódik függőben lévőre, automatán legenerálja a díjbekérő számlát. Lehet kézzel egy-egy rendeléshez külön díjbekérőt is csinálni.
Naplózás
Minden számlakészítésnél létrehoz egy megjegyzést a rendeléshoz, hogy mikor, milyen néven készült el a számla
Sztornózás
A számla sztornózható a rendelés oldalon és a számlakészítés kikapcsolható 1-1 rendeléshez
Adószám mező
A WooCommerce-ben alapértelmezetten nincs adószám mező. Ezzel az opcióval bekapcsolható, hogy a számlázási adatok között megjelenjen. Az adószámot a rendszer eltárolja, a vásárlónak küldött emailben és a rendelés adatai között is megjelenik. Lehetőség van arra, hogy csak 100.000 Ft áfatartalom felett látszódjon.
Automata teljesítettnek jelölés
Beállítható, melyik fizetési módoknál jelölje meg a számlát teljesítettnek automatikusan
És még sok más
Papír és elektronikus számla állítás, áfakulcs állítás, egyedi számla megjegyzések megadása, automata sztornózás(PRO), letölthető számlák a vásárló profiljában, hibás számlakészítésről e-mailes értesítő, kupon megjelenítése külön téteélként, stb…

Fontos kiemelni

Ha korábban használtad a hivatalos bővítményt, migrálhatod a beállításokat és a korábban készült számlákat az új bővítménybe
Fizetési határidő és megjegyzés írható a számlákhoz
Kuponokkal is működik, a számlán negatív tételként vagy alapból csökkentett tétel árakkal fog megjelenni
Szállítást és egyéb díjakat is ráírja a számlára
A számlák elérhetők egyből a Rendelések oldalról is(táblázat utolsó oszlopa)

Használat

Részletes dokumentációt itt találsz.
Telepítés után a WooCommerce / Beállítások oldalon meg kell adni a Billingo API beállításaiban lévő publikus és privát kulcsokat. Ha jók a kulcsok, megjelennek a számlakészítéssel kapcsolatos egyéb beállítások. A fizetési módokat és a számlatömböt kötelező kitölteni.
Minden rendelésnél jobb oldalon megjelenik egy új doboz, ahol egy gombnyomással létre lehet hozni a számlát. Az Opciók gombbal felül lehet írni a beállításokban megadott értékeket 1-1 számlához.
Ha az automata számlakészítés be van kapcsolva, akkor a rendelés lezárásakor(beállításokban megadható, hogy melyik rendelés státusznál) automatikusan létrehozza a számlát a rendszer.
A számlakészítés kikapcsolható 1-1 rendelésnél az Opciók legördülőn belül.
Az elkészült számla a rendelés aloldalán és a rendelés listában az utolsó oszlopban található PDF ikonra kattintva megnyitható.

FONTOS: Mindenen esetben ellenőrizd le, hogy a számlakészítés megfelelő e és konzultálj a könyvelőddel, neki is megfelelnek e a generált számlák. Sajnos minden esetet nem tudok tesztelni, különböző áfakulcsok, termékvariációk, kuponok stb…, így mindenképp teszteld le éles használat előtt és ha valami gond van, jelezd felém és megpróbálom javítani.

Fejlesztőknek

A Billingo-nak küldött adatokat a számlakészítés előtt módosíthatod a következő filterekkel: wc_billingo_plus_client, wc_billingo_plus_invoice, wc_billingo_plus_complete. Az első paraméter a Billingonak küldött adat, a második pedig a rendelés($order). Minden esetben az éppen aktív téma functions.php fájlban történjen, hogy az esetleges plugin frissítés ne törölje ki a módosításokat!

A bővítmény naplózza a számlakészítés során előforduló hibákat. Ha a fejlesztői mód be van kapcsolva, akkor Billingo felé küldött adatokat naplózni fogja. Mindkét napló elérhető a WooCommerce / Állapot / Naplók menüpontban(válaszd ki a ‘wc_billingo_plus’ kezdetű logfájlt).

Lehetőség van sikeres és sikertelen számlakészítés után egyedi funckiók meghívására a bővítmény módosítása nélkül:

GDPR

A bővítmény HTTP hívásokkal kommunikál a Billingo API rendszerével. Az API hívások akkor futnak le, ha számla készül(pl rendelés létrehozásánál automatikus számlázás esetén, vagy manuális számlakészítéskor a Számlakészítés gombra nyomva).
A Billingo egy külső szolgáltatás, saját adatvédelmi nyilatkozattal és felhasználási feltételekkel.
This extension relies on making HTTP requests to the Billingo API. API calls are made when an invoice is generated(for example on order creation in case of automatic invoicing, or when you press the create invoice button manually).
Billingo is an external service and has it’s own Terms of Service and Privacy Policy, which you can review at those links.

Screenshots

Beállítások képernyő(WooCommerce / Beállítások / Integráció)
Számlakészítés doboz a rendelés oldalon

Installation

Töltsd le a bővítményt
WordPress-ben bővítmények / új hozzáadása menüben fel kell tölteni
WooCommerce / Integráció menüpontban találhatod a beállítások, itt legalább az authentikációs kulcsokat és a számlatömb azonosítót meg kell adni
Ha minden jól megy, működik

FAQ

Mi a különbség a PRO verzió és az ingyenes között?

A PRO verzió néhány hasznos funckiót tud, amiről itt olvashatsz. De a legfontosabb az automata számlakészítés(díjbekérő és sztornó is). Továbbá 1 éves emailes support is jár hozzá.

Hogyan lehet tesztelni a számlakészítést?

A Billingo beállításaiban kapcsold be a Sandbox módot. Ilyenkor teszt számlákat fog létrehozni a rendszer. Fontos megjegyezni, hogy csak papíralapú számlát lehet készíteni Sandbox üzemmódban.

Valamiért nem megy a számlakészítés, mit csináljak?

Első körben nézd meg az Eszközök / Webhely egészség menüpontban, van e valami hibaüzenet a Billingo Plus bővítménnyel kapcsolatban. Ha manuális számlakészítéskor a hibaüzenetből nem derül ki, mi a gond, akkor nézd meg a WooCommerce / Állapot / Naplók menüpontban lévő hibanaplóban a teljes üzenetet. Ha ez sem segít, nyugodtan lépj kapcsolatba velem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *